הסיפור שלי
מפגש ראשון
המפגש הראשון שלי עם פרחי באך היה כמטופלת.
הייתי באמצע השנה הראשונה של לימודי רפואה משלימה, בת 20 וקצת. עברתי מתל אביב בחזרה לצפון למען זוגיות, ובדרך ויתרתי על יותר מדי מעצמי. ראיתי את הויתור אבל חשבתי שיהיה בסדר ושלמען האהבה כדאי לי. אבל זה לא היה כדאי, והמעבר הזה גרם לי להיכנס לדיכאון. כן, אמיתי כזה, שבו אין חשק לצאת מהמיטה כל היום ובכי בלי סיבה.
נגררתי מיום ליום, חוץ מבימים שנסעתי ללימודים בתל אביב, ובהם הרגשתי קצת יותר חיה.
למזלי ושמחתי הייתי מספיק מודעת בשביל לראות מה קורה, ובאחת מנסיעות הלימודים האלה ניגשתי למורה שלי לרפלקסולוגיה, שידעתי שמטפלת גם בפרחי באך, וביקשתי שתכין לי בקבוק.
היא הכינה ואני לקחתי, ובזה התחלתי את תהליך ההבראה שלי, שבסופו ארזתי את מטלטלי, פירקתי את הזוגיות שלא עשתה לי טוב, וחזרתי לתל אביב.
אחרי שסיימתי ללמוד רפלקסולוגיה (ושיאצו וארומתרפיה ועיסוי ואקופרסורה ועוד כמה דברים שבטח שכחתי) הלכתי ללמוד פרחי באך, שהם אהבת אמת וחייםשליבלב, ואני נשבעת לכם שהם מחזירים לי אהבה.
פרק ב'
אחרי סיום הלימודים טיפלתי בהיקף משתנה במשך כמה שנים. אהבתי מאוד את ה"עבודה" הזו והתפרנסתי ממנה לא רע בכלל. ואז התחתנתי ונכנסתי להריון, ופתאום לא נהניתי יותר מהטיפולים.
מבחינתי לטפל זה להכיל את המטופל, להיות קשובה אליו, לאהוב אותו ולהתעניין בו, ופתאום מצאתי את עצמי מתעניינת בעיקר בעובר שגדל לי בבטן, בלי יכולת או רצון להכיל אנשים זרים. לשמחתי הבנתי את המצב די מהר ופשוט הפסקתי לטפל כמעט לגמרי. זה פשוט לא היה נראה לי נכון.
והתחלתי תקופה של 15 שנים שבהן הייתי בעיקר וקודם כל – אמא.
המשכתי לטפל "בקטנה", בעיקר בפרחי באך וארומתרפיה (שמנים) במשפחה, חברים, ואנשים שהגיעו אלי מהמלצות, וידעתי שאחזור לטפל כשהילדים יגדלו.
בחיים יש הפתעות
אז הילדים גדלו ולקראת סוף 2018 החלטתי/הבנתי שהגיע הזמן לחזור לעשות את מה שאני הכי אוהבת בעולם, את מה שאני טובה בו, למלא את הייעוד שלי – ולחזור לטפל. אבל חודשיים אחר כך, כשהקליניקה כבר התחילה להתמלא, החיים עשו את מה שהם עושים הכי טוב והפתיעו אותי.
הבת האמצעית שלי אושפזה בגלל שבר מורכב ברגל, עברה ניתוח מורכב ועברה לשיקום ממושך במחלקת ילדים ונוער בבית לוינשטיין. אני, כמובן, הייתי צמודה אליה 24/7, ותיעוד חלקי מהחוויות שלנו אפשר למצוא בעמוד הפייסבוק שלי .
מרגע האשפוז בשניידר ולאורך כל התקופה (חמישה חודשים!) ערכת התמציות הייתה צמודה אלינו, עזרה לנו להתייצב רגשית בתוך המערבולת שנקלענו אליה בעל כורחנו וחיזקה אותנו – אותי ואת הילדה.
די מהר ההתנהלות השונה שלנו משכה תשומת לב והתחלתי להכין תמציות באך גם להורים אחרים במחלקה ואפילו לכמה אנשי צוות שהיו מספיק פתוחים לזה וביקשו.
מצד אחד, הקליניקה הושמה בהולד, ומצד שני שיכללתי את היכולות שלי כמטפלת בתקופה הזו, שהצלחתי להיות בה מעל הנסיבות ולראות בה ברכה מהרבה מאוד כיוונים.
כשהשתחררנו מבית החולים הייתי מטפלת טובה יותר, ממוקדת יותר ןמדויקת יותר, ומאז אני שם.
עכשיו מזמינה גם אתכם לשפר את החיים שלכם בכל פרמטר אפשרי, כמעט.
איך אני בוחרת פרחי באך
ואם יש לכם כוח לקרוא עוד קצת
הנה הסבר קצר על איך אני מתאימה פרחי באך לאדם שמולי:
רוב המטפלים עושים קודם את האבחון, ובוחרים את התמציות לפי מה שהמטופל מספר להם ולפי מה שנראה להם נכון לפתרון הבעיה. יש לזה המון חסרונות בעיני – לא תמיד המטופל מודע לכל הפרטים, הראיה שלנו מוגבלת כי אנחנו אנושיים, צריך להתגבר על ביקוריות ושיפוט מובנים ועוד, ואני עובדת בשיטה אחרת.
אני קודם בוחרת את התמציות בצורה אנרגטית, ואחר כך עושה אבחון. הבחירה האנרגטית יכולה להיעשות בעזרת כלים כמו מטוטלת או קינסיולוגיה, או, כמו שאני עושה, על ידי חיבור לאנרגיה של האדם השני. מדובר בטכניקות שניתן ללמוד אותן, וכל אחד יכול למצוא את שיטת הבחירה שעובדת הכי טוב בשבילו.
את האבחון אני עושה רק אחרי הבחירה, וגם כאן יש שתי דרכים, ששתיהן מערבות גישה קצת אחרת:
הדרך הראשונה לאבחן היא להסתכל על התמציות ולראות את הסיפור שהן יוצרות. תמיד יש תמצית אחת שתרגיש לנו יותר דומיננטית מהאחרות ויש נרטיב כלשהו שעובר בין התמציות ומקשר אותן אחת לשניה. כמובן שכל מטפל יראה נרטיב קצת אחר, כי כל אחד מגיע מנקודת המבט שלו, אבל מכיוון שברפואה הוליסטית עסקינן, אני מאמינה שכל מטופל מגיע למטפל הנכון לו ומה שיעלה הוא ממילא הנקודות המשותפות להם.
גם כאן מדובר בטכניקה שאפשר ללמוד.
הדרך השנייה, שבה אני עובדת, היא קצת יותר קשה ללמידה אמנם, אבל עם תרגול ועבודה אנרגטית זה אפשרי.
ועל מה זה פרחי באך ואיך הם עובדים אפשר לקרוא כאן